BiH
44

Općina Centar će podržati rad Udruženja "KreaRtivci"

Klix.ba
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić danas je ugostio predstavnike Udruženja "KreaRtivci“ koje je predvodila predsjednica Udruženja Lejla Popara. Povod posjete bio je razgovor o podršci Općine Centar aktivnostima Udruženja.

Na početku sastanka Popara je upoznala predsjedavajućeg Ajnadžića sa planiranim aktivnostima Udruženja kao i o trenutnom položaju u kojem se nalazi Udruženje.

"Udruženje je osnovano s ciljem da nezaposlene žene, žene koje rade ali imaju niska primanja, kao i one koje rade i pristojno zarađuju, a nemaju mjesto gdje da realizuju svoj ručni rad, napokon dobiju mjesto i priliku da pokažu šta umiju. Naš zadatak je da kroz dizajn i rukotvorine, edukaciju i obuku omogućimo i pomognemo ženama da se uključe u zajednicu kroz kreativni rad i lični angažman. Prije izvjesnog vremena obratili smo se Općini Centar sa zahtjevom za korištenje poslovnog prostora u Ulici Maršala Tita 54/II. Udruženje je registrovano prije nekoliko mjeseci, a nalazimo se u kućnoj fazi rada zbog toga što nemamo adekvatne prostorije. Nama je prostor neophodan kako bismo radili i svojim članicama obezbijedili adekvatne uslove i iskreno se nadamo da ćete nam pomoći da riješimo ovaj problem", kazala je Popara.

Predsjedavajući Ajnadžić je naglasio da Općina Centar svake godine iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za pomoć nevladinim organizacijama te da čvrsto vjeruje da će se saradnja između Općine i ovog Udruženja intenzivirati.

"Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo pomogli u rješavanju problema sa kojima se susreće Udruženje i zajedničkim snagama ćemo tražiti rješenje. Spremni smo pomoći u skladu sa našim mogućnostima. To što vi radite su aktivnosti koje lokalna zajednica treba podržati. Moramo davati šansu mladima i prenositi im znanja, jer najteže je pitanje šta raditi kad nemaš obavezu. Ja mislim da tu ima prostora da uradite puno i ove mlađe generacije trebate učiti tim stvarima jer to im je komparativna prednost", zaključio je Ajnadžić.