BiH
34

Omladina NDP-a: Vlast je privatizovala Republiku Srpsku

Piše: T. S.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Omladina Narodnog demokratskog pokreta (NDP) a na konferenciji za novinare održanoj danas u Banjoj Luci iznijela se svoje stavove o potrebi pravičnosti u sistemu i ukazala na nepotizam u društvu.

Predsjednik mladih NDP-a, Đorđe Praštalo, istakao je kako je potrebno unijeti pravičnost da bi građani imali povjerenje u Republiku.

"NDP već dugo vremena ukazuje na nepotizam u društvu, te da je takav slučaj u SNSD-u koji su mediji nedavno objavili, samo dokaz da je SNSD privatizovao RS", rekao je Praštalo.

Novinarima su se obratili i Svjetlana Dobraš i Milan Rađenović, predstavljajući sve mlade ljude koji iako sa diplomom već godinama ne mogu doći do posla.

"Završila sam Fakultet političkih nauka isto kao predsjednik Milorad Dodik, samo nemam tu sreću da budem na tako dobroj funkciji. Tri godine sam na birou, nemam posao, a u mojoj ladici imam više od 50 odbijenica za posao", rekla je diplomirani sociolog, Svjetlana Dobraš.

Diplomirani ekonomista Milan Rađenović završio je fakultet u roku i kaže da je ponosan što njegov otac njemu ne može dati milionske kredite iz javnih sredstava.

"Nećemo napustiti RS, želimo da znanjem i dobrom voljom gradimo RS", izjavio je Rađenović.

Na konferenciji je poručeno da je osnovni problem u RS što mladi ljudi ne mogu da nađu posao i što mlad čovjek bez partijske knjižice SNSD-a ne može dobiti posao.