Predsjedništvo SDA
0

'OHR nije antibošnjački i antimuslimanski'

FENA
Predsjedništvo SDA danas je na redovnoj sjednici ponovilo ranije stavove kako Ured visokog predstavnika (OHR) nije antibošnjački i antimuslimanski, te daje punu podršku radu institucija za provođenje zakona i Antikorupcionom timu OHR.
  • Potpuno podržavamo rad prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Raffija Gregorijana i Antikorupcionog tima OHR-a - navedeno je u saopćenju Predsjedništva ove stranke.

Ističe se kako se Predsjedništvo SDA ne slaže sa ocjenom da je na sceni tzv. konačno rješenje bošnjačkog pitanja, čime se aludira na nacističke planove za Jevreje u Drugom svjetskom ratu.

  • Bosna i Hercegovina nije Guantanamo i u cijelosti podržavamo stavove i izjave za javnost predsjednika SDA Sulejmana Tihića i drugih zvaničnika u vezi s radom Ureda visokog predstavnika i Gregoriana - ističu u SDA.

Predsjedništvo ove stranke traži od Vijeća za implementaciju mira i OHR-a da deblokiraju imenovanje ministra sigurnosti i dopredsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Sadika Ahmetovića, kao i imenovanje ministra prostornog uređenja u Vladi FBiH Harisa Kafedžića.

Punu podršku Predsjedništvo je dalo i članovima delegacije SDA i njihovim stavovima u vezi s butmirskim paketom koji je realna osnova za postizanje sporazuma.

Na sjednici je izvršeno imenovanje 350 članova Savjeta stranke i donesena odluka o imenovanju Odbora za obilježavanje 20. godišnjice od osnivanja i rada Stranke demokratske akcije.