Internacionalni Univerzitet
0

Održana promocija diplomanata i magistara u Sarajevu

FENA
Svečana promociju diplomanata i magistara Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) održana je 19. juna na Kampusu Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu.

Tom prilikom diplome su dobili diplomanti sa jedanaest studijskih programa IUS-a: engleskog jezika i književnosti; političkih i društvenih nauka; psihologije, vizuelnih umjetnosti i komunikacijskog dizajna, menadžmenta, ekonomije, međunarodnih odnosa, elektroinžinjeringa, kompjuterskih nauka, bioinžinjeringa i industrijskog inžinjeringa.

Tri studenta koja su imala najbolji prosjek ocjena tokom svog studiranja na Univerzitetu dobila su i simbolične nagrade, i to Emina Aličković i Habibe Učpunar sa Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka, te Amila Krzović sa Fakulteta za menadžment i javnu upravu.

Ceremoniju je otvorio rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu prof. dr. Hilmi Unlu, a prisutnima su se obratili i predsjednik Upravnog odbora IUS-a prof. dr. Adem Bašturk, predsjednik Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo Hasal Topaloglu, te načelnik općine Ilidža Amer Ćenanović, saopćeno je iz Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.