Poruka Tome Vukšića
164

Održana božićna misa u katedrali Srca Isusova u Sarajevu

N. V.
Foto: FENA
Foto: FENA
Svečana sveta misa na svetkovinu Božića služena je danas u sarajevskoj Katedrali Srca Isusova, koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić.

On je misu vodio u zajedništvu sa nadbiskupom, uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem i apostolskim nuncijem u BiH nadbiskupom mons. Francisom Assisi Chullikattom.

Misno slavlje je počelo molitvama i horskom pjesmom "Veselje ti navješćujem", koja poziva na radost u povodu rođenja Isusa Krista.

U svečanom Euharistijskom slavlju sudjelovale su redovnice raznih družbi, a liturgijsko pjevanje animirao je Katedralni mješoviti hor "Josip Štadler" pod dirigovanjem vlč. Marka Stanušića.

Božićnu poruku i čestitke u povodu velikog kršćanskog blagdana uputio je nadbiskup Vukšić, istaknuvši kako kršćanski vjernici svake godine s radošću proslavljaju ovaj blagdan.

"To je blagdan koji donosi i širi radost pa se zbog toga kršćanima često pridružuju čak i oni koji se ne prepoznaju pod kršćanskim imenom", kazao je mons. Vukšić.

Podsjetio je kako su načini tih proslava često spojeni s dugim duhovnim tradicijama, koje sve te običaje čuvaju od zaborava i zahtijevaju da slava Božića bude ponavljana.

"U tom nizu otkrivanja značenja Božića, vjernici se trude, osim sjećanja na Isusovo rođenje, prepoznati kao suvremenu barem još neku od poruka ove svetkovine", podsjetio je mons. Vukšić.

Kako je rečeno, „u Božiću slavimo Boga koji je blizu čovjeku te to otajstvo u svima treba probuditi iskrenu ljubav prema životu“.