BiH
0

Određen pritvor Krsmanoviću, Stankoviću, Davidović i Dragičević

FENA
Sud BiH je 2. juna donio rješenje kojim se određuje jednomjesečni pritvor Mili Krsmanoviću, Ranku Stankoviću, Brankici Davidović i Ranki Dragičević, koji se sumnjiče za krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom pomoći učinitelju poslije počinjenog krivičnog djela, saopćeno je danas iz Suda BiH.

Nakon održanog ročišta 2. juna razmatrajući prijedlog za određivanje Tužilaštva prema osumnjičenim, te podnesene materijalne dokaze i izjave osumnjičenih, Sud je našao da je opravdan prijedlog Tužilaštva da se prema ovim osobama odredi pritvor.

Sud je našao da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni u maju 2007. s nepoznatim osobama u namjeri da se osuđenom Radovanu Stankoviću, omogući bijeg iz Kazneno-popravnog zavoda Foča, planirano aktivno učestvovali u krivičnim radnjama koje su u svojoj potpunosti omogućile da Stanković pobjegne iz KPZ Foča, gdje je izdržavao kaznu dugotrajnog zatvora po presudi ovog suda.

Sud je odredio pritvor prema osumnjičenim ocijenivši da postoji osnovana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli omesti krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, navodi se u saopćenju.