BiH
3

Odbijen zahtjev za stečaj Unis Toolsa jer direktor Huso Sarić nije upisan u registar

Piše: A. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Općinski sud u Sarajevu je odbio zahtjev za stečaj nekadašnjeg privrednog giganta Unis Toolsa zbog, kako je za Klix.ba kazao predsjednik Štrajkačkog odbora Dževad Bešlija, neregularnosti u imenovanju direktora Huse Sarića.

"U rješenju Općinskog suda u Sarajevu jasno stoji da je odbijen zahtjev za stečaj, jer direktor Huso Sarić nikada nije upisan u sudski registar, odnosno zahtjev je podnijela neovlaštena osoba", kaže Bešlija.

Prema njegovim riječima, uslovi za stečaj ne mogu biti ispunjeni zbog direktora, a radnici će i dalje proživljavati agoniju.

"Mi smo na stečaj pristali prije godinu dana, iako smo znali da do njega ne može doći, a evo već drugi put se odbija na sudu", navodi predsjednik Štrajkačkog odbora.

Podsjećamo, radnici Unis Tools d.o.o. Vogošća su prije nekoliko dana mirnim protestima pred zgradom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine postigli dogovor s federalnim ministrom za energiju, rudarstvo i industriju Nerminom Džindićem koji im je obećao jednokratnu pomoć, uvezivanje staža i uplatu penzije.