Snijega ima dovoljno
7

Od večeras na Bjelašnici i noćno skijanje

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon što je u srijedu otvoreno skijalište na Bjelašnici, od večeras će na ovoj olimpijskoj ljepotici biti u funkciji i noćno skijanje, od 18:30 do 21 sat.

Iz preduzeća ZOI'84 ističu da će već od iduće sedmice skijališta u punom kapacitetu raditi i na Bjelašnici i na Igmanu, naravno, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Kada je riječ o noćnom skijanju na Bjelašnici, karta košta 20 KM, dok dnevna karta za skijanje od 9 do 16 sati košta 33 KM. Također, u ponudi su trosatne i četverosatne karte po cijeni od 23, odnosno 28 KM, kao i dvodnevna karta koja košta 60 KM te karta sa sto tačaka (110 KM). Sezonska karta košta 660 KM.

"Snijega ima dovoljno, a svakodnevno proizvodimo i vještački snijeg. Za 22. decembra planirali smo otvaranje zimske sezone na Bjelašnici i tog dana će od 13 do 16 sati biti besplatno dijeljeni hrana i piće ispred ugostiteljskih objekata, a planiran je i muzički program u kojem će nastupiti Armin Muzaferija i AkaDemija Bend. Zvaničan program otvaranja počet ćemo u 14 sati", kažu iz preduzeća ZOI'84.