BiH
3

Od sljedećeg mjeseca na Bentbaši novi sportski tereni

Klix.ba
Na Bentbaši je u toku gradnja jednog otvorenog i jednog natkrivenog sportskog terena za mali nogomet, a kako je kazao investitor projekta Amer Bičo, radovi bi se trebali završiti do kraja jula.

"Bit će to tereni s umjetnom travom, dimenzija 40x20. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo ih što prije završiti, kako bismo djeci omogućili mjesto gdje će se moći igrati i družiti", kazao je Bičo.

Jedan teren će biti ispod montažnog balona, tako da će se moći koristiti u svim vremenskim prilikama, dok će drugi biti otvoren i pogodan za korištenje tokom ljetnih mjeseci. Investitor je preuzeo obavezu da izvrši popravku i sanaciju postojećih tribina koje će također biti vraćene u funkciju.

Podsjećamo, Općina Stari Grad je prije nekoliko mjeseci izdala dozvolu za privremeno korištenje prostora nekadašnjeg terena za odbojku na Bentbaši koji je bio u zapuštenom stanju. Prostor je izdat na period od 01. maja 2013. godine do 01. maja 2015. godine. Na tom mjestu bit će postavljen montažni balon ispod kojeg će se nalaziti sportski teren za mali nogomet i još jedan otvoreni teren.