BiH
0

Od Grada Sarajeva 10.000 KM za "Kuću na pola puta"

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i njen zamjenik Predrag Mitrović posjetili su danas "Kuću na pola puta" u naselju Blagovac u Vogošći u kojoj su smješteni mladi bez roditeljskog staranja, koji su navršili 18 godina i nemaju riješeno stambeno pitanje.

Gradonačelnica Borovac i direktorica JU Kantonalni centar za socijalni rad Mirsada Poturković potpisale su Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz budžeta Grada od 10.000 KM za projekt "Kuća na pola puta", saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

"Grad Sarajevo već četvrtu godinu izdvaja sredstva za 'Kuću na pola puta' i na taj način pomaže njeno funkcioniranje, odnosno nastoji pomoći da mladi koji su u njoj smješteni imaju normalne uvjete za život. To je naša društvena obaveza prema ovoj djeci od kojih nijedno nije završilo na ulici niti je pravilo probleme u društvu", istakla je gradonačelnica Borovac.

Direktorica Centra za socijalni rad KS-a Mirsada Poturković zahvalila je gradonačelnici i Gradu na pomoći "Kući na pola puta" i to uime 16-ero djece koja su u njoj boravila.

Prema njenim riječima već je 10-ero mladih riješilo svoj životni status, tako da se u ovoj kući trenutno nalazi šestero, a očekuje se uskoro dolazak nove grupe mladih bez roditeljskog staranja, koji su navršili 18 godina i nemaju riješeno stambeno pitanje.