BiH
12

Od danas skijanje na Jahorini

FENA
Na Jahorini je danas počeo s radom lift Željo, tako da će i na ovoj planini skijanje biti moguće prije početka zvanične zimske sezone.

Cijena ski passa iznosi 24 KM. Radno vrijeme je od 09.00 do 16.00 sati. Otvaranje sezone planirano je za 13., 14. i 15. decembar.

Promotivna cijena ski passa za otvaranje sezone će iznositi 20 KM, dok će 14. decembra u subotu za sve skijaše biti osigurano besplatno skijanje.

"Sinoć je počeo s radom i sistem za vještačko osnježavanje na stazi Skočine. Radi se o stazi na kojoj je instaliran sistem za vještačko osnježavanje. Staza je dužine oko 3 kilometra, kazala je Feni rukovodilac prodaje i marketinga Olimpijski centar Jahorina Zorica Jovanović.

Sudeći po prognozi, kako je kazala, od petka se očekuju nove snježne padavine koje će u ovom momentu dobro doći da se naprave sve staze na Jahorini i da se pusti u rad kompletno skijalište.

Cijene polupansiona u hotelu Bistrica se kreću od 66 KM do 88 KM u zavisnosti od vremenskog perioda.

Cijena dočeka Nove Godine uz svečanu večeru i muzički program iznosi 60 KM. U hotelu Bistrica goste će zabavljati bend "Žaoke" iz Beograda.