BiH
12

Obustavljen saobraćaj na svim prilaznim putevima Tuzli, Bijeljini, Zvorniku...

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
I dalje je, zbog izlijevanja vode na put ili odrona, obustavljen saobraćaj na svim prilaznim putevima Tuzli, Doboju, Maglaju, Bijeljini, Zvorniku, Brčkom, Modriči, Bosanskom Šamcu i Varešu.

Također saobraćaj je obustavljen i na putnim pravcima M-16 Jajce-Banja Luka (obilaznica preko Čađavice i Manjače), M-5 na ulazu u Travnik (saobraćaj se preusmjerava preko Rostova), M-4 Teslić-Kotor Varoš-Čelinac, M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Ratkovac), M-17 Zenica-Doboj (u mjestima Nemila, Jelovac i Papratnica), M-19.2 Kladanj-Vlasenica (u mjestima Ravne i Tišća).

Iz istog razloga obustavljen je saobraćaj i na regionalnim putevima R-413 Turbe-Skender Vakuf, R-407a Ključ-Sanica, R-460 Ormanica-Brka-Brčko , R-458 Lopare-Čelić, R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo, Olovo-Han Pijesak (u mjestu Pjenovac), R-445 Visoko-Ilijaš (u mjestu Čekrekčije), R-465 Zavidovići-Maglaj-Doboj, R-460 Gračanica-Srnice, R-462 Gradačac-Ormanica (u mjestu Vučkovci), R-465-a Doboj-Modriča u mjestu Potočani i na svim regionalnim pravcima prema Bratuncu.

Na dionici magistralnog puta M-18 Bogatići-Trnovo mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, jednom trakom.

Otežano, jednom trakom-zbog odrona kamenja na kolovoz, saobraća se na dionici M-18 Brod na Drini-Miljevina (u mjestu Kuta).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, do kraja ovog mjeseca obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na GP Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica-GP Vinjani Donji.

Radovi:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Magistralni putevi:

M-4 Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom. M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. M-14.1 Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetu Šikare), zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati moguće su kraće obustave saobraćaja. Na istom putnom pravcu, ali u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom. M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani) zbog pojave klizišta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od 100 metara).

M-17 Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati. M-18 Sarajevo-Semizovac-u toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta, na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom. Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona. M-20 Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Regionalni putevi:

R-411 Banja Luka-Čađavica (na 4. km od Nule prema Kolima), zbog ošteženja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom. R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj i u naselju Malešići) u toku su sanacioni radovi, saobraća se usporeno.

Kanton Sarajevo:

  • Neprohodne saobraćajnice na području Butila, Dogloda, kao i u ulici Hendekuša na Ilidži. -Zbog izvođenja radova na elektrodistributivnoj mreži, saobraćaj će danas u vremenu u od 09 do 12 sati biti obustavljen u ulici Hadži Idrizova. -Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica), na potezu od objekta JP Ceste FBIH do raskrsnice sa ulicom Vrbanja. Saobraćaj je preusmjeren u dvije preostale trake (dvosmjerno).
  • U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume (most na Skenderiji), zbog čega je otežano kretanje vozila i pješaka. -Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa). -Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. -Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Osmana Krupalije, Barice i Hasana Kikića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.