Tužno sjećanje
762

Obilježena 14. godišnjica od stradanja Denisa Mrnjavca

R. D.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Polaganjem cvijeća na tramvajskom stajalištu kod Ambasade SAD-a u Sarajevu obilježena je 14. godišnjica od stradanja Denisa Mrnjavca.

Na obilježavanju su bili njegova majka Ana, porodica, prijatelji... Ana Mrnjavac je kazala da ni nakon 14 godina niko nije uspio sagraditi ni spomen-ploču njenom sinu.

"Četrnaesta godina prođe bez mog sina, nažalost. Šta reći nakon svih ovih godina, tuga. Naprosto svaka godina je teža i tužnija od prethodne, ali opet život ide dalje i čovjek jednostavno mora živjeti. Prihvatiti ne može", kazala je.

Kazala je da ni danas ne vjeruje da se taj zločin uopće desio.

"To ne mogu da shvatim da je moguće život izgubiti na tako brutalan način u tramvaju na javnom mjestu. Dijete nedužno da strada, to je zaista nešto što graniči sa zdravim razumom", kazala je.

Denis Mrnjavac je bio učenik drugog razreda Katoličkoga školskog centra u Sarajevu koji je 05. februara 2008. godine na povratku iz škole u tramvaju napadnut od strane tri maloljetna delikventa. Tom prilikom Denisu su nanesene teške tjelesne povrede od kojih je dan kasnije i preminuo.

Trojica mladića Berin Talić (19), Ademir Lelović (18) i Nermin Sikirca (17) pretukli su 17-godišnjeg Mernjavca.