ZDK
0

Obilježavanje 1. decembra, Dana 3. korpusa Armije RBiH

FENA
U Zenici je formiran Organizacioni odbor za obilježavanje 1. decembra, Dana 3. korpusa Armije RBiH, na čijem se čelu nalazi Miralem Galijašević, premijer ZDK-a.

Povodom 16. godišnjice formiranja 3. korpusa Armije RBiH u Zenici i ZDK-u održat će se veći broj manifestacija.

"U planu je obilazak porodica poginulih boraca i šehida, umrlih pripadnika jedinica iz sastava 3. korpusa, a u planu imamo i posjete porodicama generala Rasima Delića i rahmetli Mehmeda Alagića", rekao je danas na pres-konferenciji Benjamin Preldžić, član Organizacionog odbora i predsjednik Saveza RVI ZDK-a.

Na dan formiranja 3. korpusa, 1. decembra, organizovat će se polaganje cvijeća i posjete spomen-obilježjima šehidima i poginulim borcima, dok je za 12.30 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica zakazana akademija.

O ulozi i značaju 3. korpusa Armije RBiH u odbrambenooslobodilačkom ratu govorit će njegov ratni komandant Sakib Mahmuljin, kao i drugi gosti.

Na današnjoj pres-konferenciji Organizacionog odbora u Zenici najavljena je i izgradnja jedinstvenog spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima iz jedinica 3. korpusa Armije RBiH.