BiH
0

Oaza slanog okusa: Spas od vrelina na Pannonici dnevno potraži blizu 10.000 ljudi

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Poslije samo osam radnih dana u junu, kompleks Pannonica u centru Tuzle ovih dana je u žiži interesovanja svih onih koji u ugodnom ambijentu žele pronaći spas od tropskih vrelina. Kako meteorolozi najavljuju pakleni vikend, gotovo je sigurno da će se 27. i 28. jula na Pannonici postaviti novi rekord po broju gostiju u jednom danu.

Dok su radila samo dva slana jezera rekordna posjeta je bila blizu 15.000. No, od ove turističke sezone u punom kapacitetu radi i treće jezero tako da se pretpostavlja kako će se ubilježiti novi rekord.

Kada je riječ o jučerašnjem i današnjem danu u popularnoj oazi slanog okusa, prema slobodnoj procijeni spas od vrelina pronašlo je blizu 20.000 posjetilaca, odnosno 10.000 posjetilaca dnevno. Peškiri se na plažu postavljaju već u 7 ujutro, a kupači na jezerima ostaju do mraka. Treba napomenuti kako je cjelodnevna ulaznica 3 KM, za penzionere 2 KM, a za djecu 1 KM.

Mlađa raja oduševljena je trećim jezerom, pogotovo toboganima koji rade od podneva do 18 sati. Četiri spuštanja koštaju 1 KM, a na Pannonici ima još niz zanimljivih sadržaja, poput fitnesa, vožnje bicikla, ali i obilaska grada turističkim vodičem. Svakako je poseban ugođaj na slanim slapovima.

U deset godina postojanja Pannonicu je posjetilo blizu 2 miliona ljudi iz svih dijelova BiH, regiona i Evrope. Predstojećeg vikenda posjetioce na Pannonici zabavljat će i sve popularniji Big Brothers Band.