'Komunistička izmišljotina'
0

O Arzijinoj zabrani Djeda Mraza piše i Wikipedia

Sarajevo-x.com
'Priča' o Arziji Mahmutović i o njenoj zabrani dolaska Djeda Mraza u sarajevska obdaništa našla se i na slobodnoj internet enciklopediji - Wikipediji. Naime u članku na engleskom jeziku, koji govori o pojmu 'Djed Mraz' u jednom pasusu pod nazivom 'Islamska opozicija u Bosni i Hercegovini' piše da je Arzija Mahmutović, direktorica JU 'Djeca Sarajeva' uspjela u onome što je započeo prvi predsjednik BiH, Alija Izetbegović, odnosno zabranila dolazak vitalnog starca, sijede brade.

'Direktorica obdaništa u Sarajevu, Arzija Mahmutović zabranila je 21. decembra 2008. godine Djeda Mraza pod izlikom da on ne igra nikakvu ulogu u tradiciji Bošnjaka.

Kontroverzni napad je kulminacija dugogodišnjih neuspješnih pokušaja nacionalista islamskog učenja da Djeda Mraza otjeraju iz BiH.

Prvi pokušaj zabrane Djeda Mraza desio se nakon rata kada je predsjednik Alija Izetbegović pokušao debeljuškastog čikicu kojem se svake godine u decembru obraduju brojna djeca, okarakterisati komunističkom 'izmišljotinom'.

Tadašnji Izetbegovićevi 'napori' bili su blokirani zbog javnog negodovanja, no sada je Arzija očito uspjela zabraniti Djeda Mraza', navodi se u članku koji se nalazi na Wikipediji.

Moramo spomenuti i to da je na Wikipediji omogućeno svim korisnicima da popunjavaju i dopunjavaju sadržaj, tako da bilo koji korisnik Interneta može slobodno dodavati 'bilo kakav' sadržaj.

Napominjemo, Arzija Mahmutović, direktorica JU 'Djeca Sarajeva', nikada nije pisanim dokumentom zabranila posjetu Djeda Mraza u sarajevske vrtiće.

No, sudeći po onome što se dešavalo u posljednje tri godine debeljuškasti, rumeni čikica koji uveseljava djecu je očigledno protjeran.

Ovogodišnje 'opravdanje' zbog kojeg Djed Mraz neće doći u sarajevske vrtiće je, navodno, nova gripa i rizik da se djeca zaraze virusom H1N1.