BiH
0

NVO altruista Svjetlo: Nagrade za sportiste 2011. godine

FENA
Nevladina organizacija altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima "Svjetlo" proglasila je danas u Sarajevu najbolje sportiste u protekloj godini i uručila im prigodne poklone. Laureati za 2011. godinu su Zahid Viteškić s osvojene tri medalje u pojedinačnim takmičenjima i tri medalje u timu, Edin Dizdarević s pet medalja u pojedinačnim takmičenjima i tri medalje u timu, Jasmina Divljanović s pet medalja u pojedinačnim takmičenjima, te Kerim Mašala s osvojene dvije medalje. Izvršni direktor NVO "Svjetlo" Haris Čaušević poželio im je da i u narednom periodu imaju motivaciju i želju za ostvarivanje dobrih rezultata u raznim sportovima, te im obećao i dalje dobre uvjete za treninge.
Sportisti NVO "Svjetlo" još od 2005. godine rade u okviru univerzalnog programa "Škola sporta dr. Socrates" koji se odvija dva puta sedmično pod stručnim nadzorom profesora tjelesnog odgoja. Dosad su osvojene mnogobrojne šampionske titule BiH, te ostvareni međunarodni uspjesi.

Voditelj Škole sporta Nedžad Čoko pohvalio je napore i rezultate što su ih sportisti NVO "Svjetlo" postigli u proteklom periodu, te naglasio da je u 2011. održano ukupno 136 treninga za muškarce i djevojke u dvoranama Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, Kulturnog centra "Kralj Fahd" i nogometnog kampa "Butmir".

Sportisti NVO "Svjetlo“ sudjelovali su u 2011. godini na četiri državna prvenstva u nogometu, atletici, odbojci i stonom tenisu i osvojili ukupno 25 medalja, te Sportskim igrama za osobe s umanjenim sposobnostima u oktobru u Sarajevu u pet sportova na kojima su osvojili 31 medalju.

Najbolji sportisti NVO "Svjetlo" za 2011. naglađeni su tzv. sportskim oskarom u vidu kipa koji simbolizira trud, zalaganje i isticanje vrijednosti.

Na današnjoj svečanosti, organiziranoj tim povodom u Edukativnom centru za socijalno uključivanje „S...“, za sve sportiste dodijeljena je sportska oprema, a prigodne pokloni uručeni su i za predstavnike medija.