Sa 15 glasova
499

Novi predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Sabahudin Delalić

FENA/Klix.ba
Sabahudin Delalić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sabahudin Delalić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Vijećnici Gradskog vijeća Sarajeva sa 15 glasova ZA na današnjoj sjednici za novog predsjedavajućeg Vijeća izabrali su Sabahudina Delalića iz Stranke demokratske akcije (SDA) iz reda Bošnjaka.

Delalić je rođen 1972. godine, a osnovo, srednje i vosko obrazovanje završio je u Sarajevu, gdje je i magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja.

Kapiten je bosanskohercegovačke reprezentacije u sjedećoj odbojci s kojom je osvojio brojne medalje i koja je najtrofejnija bh. reprezentacija.

"Nemamo puno vremena, svima nam je u cilju da se konstituirajuća sjednica završi danas kako bismo prešli na radnu, jer bez toga neće biti ni budžeta ni izbora Šestoaprilske nagrade. Mi imamo dva kandidata ispred našeg bloka vijećnika, ali, kako stvari stoje, vjerovatno ćemo imati i dva kruga glasanja za gradonačelnika", rekao je Delalić.

Njegova protukandidatkinja bila je Edina Latif iz Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine iz reda ostalih, za nju je glasalo 11 vijećnika.

Edina Latif rođena je 1969. godine u Sarajevu i ima dogogodišnje iskustvo u novinarstvu.

Obavljala je dužnost glasnogovornice SBB-a, a na proteklim općinskim izborima izabrana je za vijećnicu Općinskog vijeća Centar Sarajevo.

Predsjedavajuća Komisije za izbor i imenovanja Arijana Talović saopćila je ove rezultate nakon tajnog glasanja vijećnika.

U nastavku sjednice očekuje se i glasanje o novom gradonačelniku Sarajeva.

Vezani članci