Teška situacija
6

Novi načelnik Ustikoline Mujo Sofradžija: Dugovanja Općine su oko 600.000 KM

E. A.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dugovanja Općine Ustikolina iznose oko 600.000 KM potvrdio je novoizabrani načelnik Mujo Sofradžija.

Sofradžija je nakon zvaničnog preuzimanja mandata potvrdio da će primopredaja dužnosti biti obavljena u ponedjeljak 17. maja. Ističe da je svjestan obaveza koje ga očekuju te da će se maksimalno posvetititi radu za dobrobit svih građana ovog dijela BPK Goražde, što u lokalnoj zajednici koja je prvenstveno opterećena finansijskim problemima, neće biti lako.

Naime, finansijska situacija je izuzetno teška, a dugovanja Općine iznose od 550.000 do 600.000 KM, ističe Sofradžija.

"Nakon preuzimanja dužnosti predstoji dosta posla i mnogo će se morati raditi, a prioritet je najprije pokušati stvoriti uštede, počevši od lokalne administracije, ali i drugih segmenata", kaže Sofradžija.

Njegov naredni korak je obilazak svih mjesnih zajednica na prostoru općine kako bi utvrdio stanje i potrebe na terenu. Ipak finansijska konsolidacija Općine i stvaranje ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta bit će glavni zadaci novog načelnika.

"Krenuo sam iz naroda i za narod ću raditi, neću se prikloniti bilo kojoj političkoj partiji. Radit ću za dobrobit svih stanovnika ove lokalne zajednice i ostvarenju ciljeva za ugodniji život u ovom dijelu BPK" poručio je Sofradžija.