BiH
878

Nova šetnica od zgrade Općine Novi Grad do Nedžarića: Uz nove ploče i klupe, postavljena i javna rasvjeta

Klix.ba
Šetnica uz Bulevar Meše Selimovića, od zgrade Općine Novi Grad Sarajevo do Nedžarića, dobila je potpuno novi izgled, a građani ljepše i ugodnije mjesto za šetnju i odmor.

Šetnica je u potpunosti redizajnirana, postavljene su nove ploče i klupe za sjedenje, kao i javna rasvjeta, te smjerokazne svjetiljke za označavanje biciklističke staze, tako da će sada šetačima i biciklistima biti ugodnije kretati se ovom dionicom u večernjim satima.

Zeleni pojas uz šetnicu upotpunjen je novim zelenilom, a zasađeno je i sezonsko cvijeće. Obziroma da se uz šetnicu nalazi niz platana zasađenih prije dvadesetak godina, a koji su izrasli u velika stabla, te da je prošle godine urađena biciklistička staza, sanacijom pješačkog dijela staze i postavljanjem javne rasvjete ovaj prostor dobio je jednu novu dimenziju.

"Radi se o centralnom dijelu naše općine, odnosno o prostoru uz glavnu saobraćajnicu, koji je od ratnih razaranja i dotrajalosti bio u neuglednom stanju, tako da smo pristupili sanaciji pješačkog dijela staze. Naši stanovnici dobili su jedan lijep prostor za šetnju i put od posla do kuće", kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, prilikom današnjeg obilaska obnovljene šetnice.

Uređenje i redizajn šetališta, u dužini nešto većoj od jednog kilometra finansirala je Općina Novi Grad Sarajevo sredstvima u iznosu od 215.000 konvertibilnih maraka.