BiH
5

Nikšić: U srijedu hitna sjednica Vlade FBiH

FENA
Nermin Nikšić
Nermin Nikšić
Održao sam sastanak s dopremijerima u vezi s daljnjim radom Vlade FBiH, do okončanja postupka koji je pokrenut u Ustavnom sudu FBiH, u vezi s usvajanjem nezakonitih i neustavnih izmjena Poslovnika o radu Vlade FBiH, izjavio je za Fenu premijer FBiH Nermin Nikšić.

"Do okončanja ovog postupka neću zakazivati redovne sjednice Vlade FBiH, jer ne postoje uvjeti za njihovo održavanje. Spreman sam zakazati vanredne sjednice Vlade FBiH na kojima će se razmatrati samo odluke koje se tiču osiguravanja stabilnosti budžeta i sprječavanja nastanka štetnih posljedica po interese FBiH, uvažavajući pri tome zaključke Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojene prilikom izglasavanja nepovjerenja Vladi FBiH", precizirao je premijer Nikšić.

Rekao je da već u srijedu, 10. aprila, planira zakazati hitnu sjednicu Vlade FBiH.

"Na toj bi se sjednici Vlada, prije svega, trebala izjasniti o inoviranom prijedlogu Zakona o povoljnijem penzioniranju branilaca odbrambenooslobodilačkog rata, te o odluci o obustavljanju pojedinih vrsta rashoda iz budžeta FBiH za period od 45 dana", rekao je premijer FBiH Nermin Nikšić.