BiH
174

Neobični kandidat za gradonačelnika Bihaća: Bubo zna da i zeleni i crveni kradu

Piše: M. Ć.
Ejub Dizdarević Bubo
Ejub Dizdarević Bubo
Predizborne kampanje za lokalne izbore koji će se održati početkom oktobra u našoj zemlji uveliko su počele. Među kandidatima i različitim političkim strankama ima i onih koji pažnju privlače neobičnom kampanjom.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Bihaća Ejub Dizdarević otpočeo je kampanju koja itekako odudara od onih tradicionalnog tipa.

Ejub Dizdarević Bubo, nezavisni kandidat za gradonačelnika Bihaća, prije nekoliko mjeseci je obznanio svoju kandidaturu, predstavljajući se kao "prvi narodni gradonačelnik Bihaća".

Ukoliko pobjedi, Bubo je obećao rješavanje mnogih problema koji muče ovaj grad, prije svega, ni manje ni više, pitanje vojne imovine, koja, kako kaže, propada i treba je staviti u funkciju.

U međuvremenu je prikupio dosta pratilaca na društvenim mrežama, gdje promoviše svoje aktivnosti i planove. Da se ovaj ekscentrični Bišćanin, po zanimanju cvjećar, nije nimalo šalio u svojim namjerama, svjedoči i najnoviji video koji se u posljednjih nekoliko dana širi društvenim mrežama.

Naime, u kraćem i zanimljivom uratku Bubo se bori protiv "crvenih" i "zelenih".

Inače, osim Dizdarevića kao nezavisnog kandidata, za gradonačelnika Bihaća kandidovani su i Hadis Jusić u ime SDA, Hajrudin Havić u ime SDP-a te Edin Mašić u ime Naše stranke.