Ljiljana Tomašević-Knežević
0

"Nema Dodikove seobe Srba, protjerivanja, a ni cijepanja BiH"

Sarajevo-x.com
Ljiljana Tomašević-Knežević
Ljiljana Tomašević-Knežević
Kandidatkinja Koalicije Preokret: GDS BiH i NEP BiH za predsjednicu Republike Srpske, dr. Ljiljana Tomašević-Knežević, izjavila je kako niko ne može bosanske Srbe odvesti iz njihove domovine Bosne i Hercegovine niti odnijeti dio Bosne i Hercegovine.

"Aktuelni premijer Republike Srpske Milorad Dodik ne radi svoj posao na rješavanju socijalnih i egzistenicijalnih problema građana, već se moj konkurent za mjesto predsjednika Republike Srpske dao u kampanju ponovnog obmanjivanja birača kako će ih odvesti iz Bosne i Hercegovine. Kao što niko nema pravo nikoga otjerati iz Bosne i Hercegovine, tako ne postoji niko ko može odvesti bosanske Srbe iz Bosne i Hercegovine niti odnijeti dio naše domovine Bosne i Hercegovine", kazala je dr. Tomašević-Knežević podsjetivši na velikog pjesnika Aleksu Šantića i njegovu pjesmu "Ostajte ovdje".

Tomašević-Knežević je dodala kako odgovoran političar ne smije zavoditi narod lažnim emocijama u obavljanju svoje dužnosti, već, ako je demokrata, mora zastupati interese svakog građanina.

"Uopšte nije važno šta se premijeru Dodiku sviđa ili šta ne voli. On treba, dok je premijer, da izvršava obaveze prema građanima i zastupa njihove interese, prije svih prava na zaposlenje, na dom, na normalan životni standard i slobode, a za mjesto predsjednika RS prerano se predstavio, i to jako, jako loše", kazala je, stoji u saopćenju Koalicije Preokret.