Prudska trojka
0

Neizvjestan dolazak Čovića na sastanak

SRNA
Dolazak lidera HDZ BiH Dragana Čovića na sutrašnji sastanak prudske trojke u Banjaluci još je neizvjestan, a u toku je živa diplomatska aktivnost domaćih i međunarodnih zvaničnika, izjavio je Srni portparol ove stranke Mišo Relota.

Relota je rekao da će tek večeras biti poznato hoće li uopšte doći do sastanka lidera SNSD-a Milorada Dodika, SDA Sulejmana Tihića i HDZ BiH Draga Čovića zakazanog za sutra u Banjaluci.

"HDZ BiH je za konstruktivne razgovore na temelju dijaloga i kompromisa i to je jedino ispravno rješenje", ocijenio je Relota.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da nije otkazao sutrašnji sastanak sa Tihićem i Čovićem u Banjaluci, te dodao da će sastanak biti održan, bez obzira da li će se na njemu pojaviti svi koji su pozvani.

Komentarišući današnje saopštenje SDA u kojem se navodi da Tihić neće učestvovati u budućim razgovorima, sve dok OHR i međunarodna zajednica ne zaustave, kako se tvrdi, antidejtonsko djelovanje Dodika, lider SNSD-a je rekao da Tihić ne odlučuje o tome šta je antidejtonsko djelovanje.