BiH
0

Nedžad Koldžo uručio paketiće za 1.200 dječaka i djevojčica

Klix.ba
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Klix.ba)
Povodom podjele novogodišnjih paketića za mališane novosarajevskih vrtića načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo u utorak je obišao vrtiće "Rosica", "Mašnica", PPU "Sunshine International pre-school" i "Zvončići", te paketiće uručio za 1.200 dječaka i djevojčica.

Centralna manifestacija održana je u vrtiću Mašnica, kojeg pohađa 284 mališana, a koji su zajedno sa svojim odgajateljicama pripremili bogat novogodišnji program.

Tom prilikom, Koldžo se obratio prisutnima, te izrazio zadovoljstvo što je ove godine znatno povećan broj djece u predškolskim ustanovama i najavio da će Općina Novo Sarajevo i naredne godine obradovati novosarajevske mališane prigodnim paketićima.

Djeca iz vrtića "Sunshine International pre-school" u znak zahvalnosti, Koldži su uručili čestitku i crtež, te obećali da će i naredne godine biti dobri i poslušni.

Ove godine novogodišnje paketiće dobilo je više od 1.200 mališana iz šest predškolskih ustanova u sastavu JU "Djeca Sarajeva", te dva privatna vrtića koja posjeduju odgovarajuću licencu za obavljanje te vrste djelatnosti.