Dragan Čović
0

"Neće uspjeti pokušaj SDP-a"

FENA
Dragan Čović
Dragan Čović
Neće uspjeti pokušaj SDP-a da iz vlasti istisne legitimne predstavnike hrvatskog naroda, izjavio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uoči početka Izborne konvencije Mladeži te stranke.

"Dvije stranke (HDZ BiH i HDZ 1990) napravile su vrlo jasan sporazum u kojem su rekle da neće dopustiti da zbog fotelja volju hrvatskog naroda bilo ko mijenja. Sve drugo se može tumačiti kao igra SDP-a kako bi se i dalje nastavilo manipulirati Hrvatima u BiH", naglasio je Čović.

Prvi čovjek HDZ-a BiH dodao je kako potezi SDP-a ruše Bosnu i Hercegovinu, a uputio je i kritiku HSP-u BiH i Narodnoj stranci Radom za boljitak koji, kako je kazao, u zamjenu za nekoliko ministarskih fotelja pokušavaju izigrati Izborni zakon i hrvatski narod u BiH.

Čović je kazao kako će zatražiti od svih hrvatskih institucija u BiH, udruženja i Katoličke crkve da se izjasne o ovim događanjima.

Inače, na današnjoj 7. izbornoj konvenciji Mladeži HDZ-a BiH birat će se novo rukovodstvo na mandat od dvije godine. Rezultati tih unutarstranačkih izbora trebali bi biti poznati poslijepodne.