Nakon današnje nesreće
48

Naša stranka: Napraviti trotoar na stajalištu na Baščaršiji i spriječiti nova stradanja pješaka

B. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Na stajalištu na Baščaršiji minibus je danas udario pješakinju. Timur Vilić iz Naše stranke kaže da je Općinski odbor te stranke više puta u posljednje tri godine tražio da se prostor bolje prilagodi pješacima.
"Mi smatramo da treba uraditi rekonstrukciju cjelokupnog lokaliteta kako bi i vozila i pješaci tuda mogli nesmetano prolaziti. To je zahtjevan proces čija bi realizacija mogla potrajati, ali za početak bi se sigurno mogao napraviti trotoar, jer su ipak pješaci ti koji su najugroženiji", poručio je Vilić.

Dodaje kako "haos koji decenijama vlada na ovom lokalitetu" mora prestati.

"Nismo spremni ignorisati starije sugrađane, osobe sa poteškoćama u kretanju, roditelje sa kolicima ili malom djecom čija sigurnost je neprestano ugrožena. Haos koji decenijama vlada na ovom lokalitetu mora postati dijelom prošlosti. Nadamo se da će se danas povrijeđena pješakinja oporaviti i da više nećemo čekati ovakve slučajeve kako bi se ovaj dugogodišnji problem riješio", istakao je Vilić.

Podsjećamo, u poslijepodnevnim satima je na Baščaršiji minubus udario pješaka. Stajalište na Baščaršiji nije adekvatno obilježeno, a korisnici javnog prijevoza često čekaju minibus na samoj saobraćajnici.