BiH
32

Narodna skupština RS-a: Brčkalo nazvao SNSD-ove ministre "šejtan ministrima"

Piše: Er. M.
U toku je sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se vodi žestoka debata na relaciji džavnog ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića i premijerke entiteta RS Željke Cvijanović.

Šarović je na samom početku obraćanja kazao kako nije došao nikom da se pravda, a posebno ne Vladi Republike Srpske, nego da je tu kako bi se obratio zastupnicima i odgovorio na pitanja.

"Nemojte nas učiti o patriotizmu, o tome da volite Republiku Srpsku više od mene. Možete reći da radite bolje od mene, ali ne i da više volite Srpsku", poručio je Šarović, te dodao kako premijerka entiteta RS Željka Cvijanović mora više da radi.

"Nemojte da Vam alibi bude navodna izdajnička politika za loš rad Vlade RS", kazao je Šarović nakon čega je uslijedio aplauz.

Šarović je napustio sjednicu odmah nakon što je Cvijanović počela s izlaganjem replike.

Ona je istakla kako su vlasti u entitetu RS umorni od štetnih stvari za RS, a koje usvaja Vijeće ministara BiH.

Zanimljivo je bilo i obraćanje zastupnika Miroslava Brčkala koji je kazao kako vladajuća koalicija u RS nikada nije preboljela odlazak sa vlasti u državnim institucijama.

"Najveća izdaja je pljačkanje sopstvenog naroda. Srpsku neće ništa srušiti sem siromaštvo", poručio je Brčkalo.

On je prokomentarisao i izjavu potpredsjednika SNSD-a Nikole Špirića da Republiku Srpsku u Vijeću ministara BiH predstavljaju "halal ministri" iz Saveza za promjene, nazivajući ministre SNSD-a "šejtan ministrima".