BiH
300

Nakon uklanjanja stanice na Alipašinom Polju: Biciklista naletio na rupe i povrijedio se

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U večernjim satima u naselju Alipašino Polje prilikom pada sa bicikla povrijeđena je jedna osoba koja je potom prevezena na KUM KCUS-a, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u KS.

Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a za Klix.ba je potvrdila kako je na KUM u večernjim satima primljen muškarac nakon pada sa bicikla.

Povrijeđen je mladić inicijala M. G, rođen 1990. godine, a prilikom pada je zadobio frakturu ključne kosti, te je ostao na opservaciji.

Biciklista je povrijeđen uslijed pada na dijelu biciklističke staze na Alipašinom Polju (općina Novi Grad) koja je najprije napravljena tako da "prolazi" kroz autobusku stanicu.

Nakon pisanja portala Klix.ba o tome, izvođač radova KJKP Rad je naveo kako "staza još uvijek nije završena, kako je u procesu izgradnje, te kako će autobuska stanica biti pomjerena sa staze".

Autobuska stanica je naknadno pomjerena sa biciklističke staze, ali su na njoj ostale rupe na istom mjestu na kojem je stanica stajala.

Pored toga, biciklistička staza na tom dijelu nije obojena crvenom bojom, što vožnju u noćnim terminima čini izuzetno opasnom za bicikliste.