Istraga i dalje traje
97

Nakon ubistava u Gradačcu nekoliko uposlenika lokalne policije premješteno na druga radna mjesta

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Unutrašnja istraga u Policijskoj upravi Gradačac, a koja se vezuje za slučaj svirepog ubice Nermina Sulejmanovića, još uvijek traje. Nakon suspenzije policajke uslijedio je premještaj na druga radna mjesta nekoliko zaposlenika, među kojima je i načelnik Policijske uprave Gradačac, potvrđeno je za Klix.ba.
Tužilaštvo Tuzlanskog kantona još uvijek nije okončalo istragu o mogućoj vezi između policajaca i trostrukog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića.

Dok traje istraga ove pravosudne institucije, određene radnje provode i članovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a određeni rezultati se već vide.

Kao što je poznato od ranije, u vezu s trostrukim ubicom dovedena je policijska službenica Dženana Selimović koja je bila zaposlena u Policijskoj upravi u Gradačcu. Nakon provedene istrage, pokrenut je disciplinski postupak, u kojem je ona suspendovana sa radnog mjesta.

Također, nju se dovodi u vezu i sa drugim osobama iz kriminalnog miljea, a ranije je utvrđeno da ona nije otkrila lokaciju na kojoj se nalazila Nizama Hećimović, nevjenčana supruga Nermina Sulejmanovića koji ju je nakon pronalaska brutalno pretukao, a onda i usmrtio hicem iz pištolja.

Vrh Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nakon suspenzije policajke sa svojim aktivnostima nije stao.

Naime, unutrašnja istraga u Policijskoj upravi Gradačac i dalje traje, a kako je potvrđeno za Klix.ba, posljednji rezultat se ogleda u tome da je izvršeno preraspoređivanje nekoliko službenika na druga radna mjesta.

U interesu službe, između ostalog na drugo radno mjesto je raspoređen i načelnik Policijske uprave Gradačac Zehrudin Hasić, skupa sa svojim zamjenikom.

Kako je za Klix.ba nezvanično potvrđeno, odluka je obrazložena činjenicom da trenutno nije u interesu službe da Hasić bude na mjestu načelnika do okončanja istrage koja se vodi u Policijskoj upravi Gradačac.