BiH
1

Nakon nesreće u Zenici: Vozač koji nas je udario se smješkao i pitao šta je bilo

Piše: E. Mehić
Hana Sarajlić i Amer Krivokapa prije nesreće
Hana Sarajlić i Amer Krivokapa prije nesreće
Popodnevno druženje 19-godišnjeg Kakanjca Amera Krivokape sa djevojkom Hanom Sarajlić na obalama rijeke Bosne u Zenici je iznenada i nesretno završilo. Dok su sjedili na klupi nesmotreni vozač naletio je na njih svojim automobilom i Hani nanio teške, a Ameru lakše povrede. Ipak, vjeruju da su imali sreće.

Prema riječima očevidaca, Avdo Seferović je za volanom Ford Focusa na Obalnom bulevaru pretjecao kolonu od četiri vozila pri izuzetno velikoj brzini kada je izletio s ceste i udario u drvo i klupu na kojoj je par sjedio. Na svu sreću, niko nije poginuo.

Krivokapa, inače student Mašinskog fakulteta u Zenici, sjeća se da su njegova djevojka i on začuli škripu kočnica, okrenuli se i u istoj sekundi vidjeli da automobil ide direktno na njih.

"Refleksno sam skočio i povukao Hanu za ruku. Nakon toga uslijedio je udar automobila i jedna grana me udarila po ruci kojom sam je držao", ispričao je mladić za naš portal. Već tada su bili tri do četiri metra odbačeni od vozila.

"Okrenuo sam se i vidio Hanu kako leži ispod drveta, bez svijesti, a ja sam se u toj situaciji izgubio. Odmah sam uzeo drvo, podigao ga i počeo je dozivati da dođe sebi. Čvrsto sam je držao za ruku i pokušao osvijestiti. Onda je došao jedan momak koji je htio da joj pruži prvu pomoć, ali nisam dao da je iko dira jer je bila u nezgodnom položaju i bojao sam se da ćemo je pomjeranjem još više povrijediti", ispričao nam je Amer vidno potresen.

Prizor nakon sinoćnje nesreće u Zenici (Foto: Klix.ba)
Prizor nakon sinoćnje nesreće u Zenici (Foto: Klix.ba)

Kaže da je bio bijesan, ali najviše od svega nemoćan jer nije znao šta da uradi da pomogne djevojci, pa je samo držao za ruku.

Prema njegovim riječima, vozač Forda iz vozila je ispuzao bez ičije pomoći.

"Vidjelo se da je ili pijan ili nadrogiran, smješkao se i pitao nas šta je bilo", izjavio je Krivokapa.

Njegovoj djevojci su u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovani potres mozga i povrede karlice, dok je on prošao sa lakšim povredama.

"Ona je sada na promatranju, stanje je stabilno i ukoliko se ovako nastavi, u ponedjeljak bi se trebala vratiti se kući", kazao je Amer za Klix.ba, te poručio Hani da je voli.