Potvrđeno za Klix
33

Nakon filma "Gdje je Sara": Banjalučko tužilaštvo zatražilo provjere o smrti dvije bebe

I. Sa.
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je provjere o smrti ženskog novorođenčeta Aleksandre Blagojević, ranije Đilas i muškog novorođenčeta majke Nataše Stijak, potvrđeno je za Klix.ba iz ove ustanove.

"U pomenutom predmetu je upućen zahtjev za provjere nadležnim institucijama, a povodom smrti ženskog novorođenčeta majke Aleksandre Blagojević, ranije Đilas i muškog novorođenčeta majke Nataše Stijak. Predmet se nalazi u radu i u fazi je provjera", napomenuli su iz banjalučkog tužilaštva.

Napomenimo i da je ranije formiran predmet koji se tiče tvrdnji objavljenih u dokumentarnom filmu "Gdje je Sara?" Centra za istraživačko novinarstvo.

Beba Sara je navodno preminula 2018. godine, a njeni roditelji četiri godine vode potragu za grobom svog djeteta. Priča govori o Sarinoj majci Aleksandri Blagojević i ocu Milošu Kuprešaninu koji godinama bezuspješno traže grob svog djeteta.

"Okružno javno tužilaštvo Banja Luka postupalo je u predmetu povodom praćenja trudnoće, poroda, boravka u bolnici oštećene Aleksandre Đilas sada Balogojević i smrti novorođenčeta dana 08.09.2018.godine, te je dana 05.10.2021.godine, donijelo tužilačku odluku naredbu o nesprovođenju istrage protiv UKC RS, zbog krivičnog djela Nepružanje ljekarske pomoći jer ne postoje osnovi sumnje da je prijavljeno pravno lice učinilo predmetno krivično djelo. Na donesenu tužilačku odluku oštećena je uložila pritužbu Glavnom okružnom javnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je rješenjem odbio pritužbu kao neosnovanu. Protiv rješenja Glavnog okružnog javnog tužioca oštećena je izjavila prigovor Glavnom republičkom javnom tužiocu, Republičkog javnog tužilaštva RS, koji je rješenjem prigovor odbio kao neosnovan", naveli su ranije iz ove institucije.