BiH
327

Načelnik općine Zvornik za Klix.ba: Suživot je naša budućnost

Piše: E. F.
Zoran Stevanović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zoran Stevanović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zoran Stevanović, načelnik općine Zvornik osudio je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku. U razgovoru za Klix.ba Stevanović je rekao kako je istraga o jučerašnjem napadu na policijsku stanicu nastavljena.

"Ne miješamo se u rad istražnih organa i vjerujemo da ce istraga dati svoje rezultate. Sa nama je noć proveo ministar MUP -a RS-a, a došao je i ministar sigurnosti Dragan Mektić. Tu su pripadnici mnogih policijskih agencija", kazao je Stevanović.

Odlučeno je da se nastava u školama ne prekida, a prisustvo policije na ulicama će biti pojačano.

Stevanović je najavio da će danas biti održano i niz sastanaka sa predstavnicima Bošnjačke zajednice i nevladinim organizacijama, organizacijama i šefovima političkih klubova.

"Bošnjaci koji dolaze ovdje se osjećaju bezbjedno i oni nisu krivci za ono sto se ovdje desilo. Moramo očuvati pozitivnu energiju koju gradimo za suživot. To je naša budućnost", rekao je Stevanović.

U jučerašnjem terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić iz sela Sapna, ubijen je jedan policajac, a dvojica su ranjena. Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre.