BiH
43

Na Zlatištu se planira gradnja sportskih terena, trim staze, šetnice...

Klix.ba
Na lokalitetu Zlatišta iznad Sarajeva planira se izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa.

Ovaj lokalitet danas su posjetili predsjedavajući Općinskog vijeća Centar doc .dr. Nedžad Ajnadžić i vijećnik Eso Tucaković.

Ajnadžić je naglasio da mu se dopada ideja o izgradnji sportsko-rekreativnih sadržaja na navedenom prostoru koji je većinom u vlasništvu Općine Centar.

"Vjerujem da će i Općinsko vijeće i načelnik Dževad Bećirević podržati ovaj projekt u budućnosti kako bi on postao jedan od dobrih, važnih i razvojnih iskoraka na teritoriji općine Centar, a za dobrobit naših građana", naglasio je Ajnadžić.

Inicijativu za izgradnju sportsko-rekreativnog parka na lokalitetu Zlatišta uputili su stanovnici Mjesne zajednice Soukbunar, a prema riječima Tucakovića, realizacija projekta bi imala višestruki značaj.

"Već odavno postoji inicijativa da se dio platoa Zlatišta pretvori u sportsko-rekreativni park gdje bi izgradili teniska igrališta, nogometne i košarkaške terene, trim stazu, šetnicu... Posjetioci bi tu također mogli učiti i o našoj historiji. Na Zlatištu imamo rimske iskopine, austro-ugarske građevine i rovove iz odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995. Većina ovog lokaliteta se nalazi u vlasništvu Općine i preostaje jedan mali dio zemljišta kojeg treba otkupiti kako bi napravili pristupni put. Vjerujem da ćemo i to riješiti na zadovoljstvo svih", kazao je Tucaković.

Vlasnik zemljišta preko kojeg bi se gradio pristupni put Muamer Nanić istakao je da nema ništa protiv prodaje zemljišta.