BiH
1

Na obali Buškog jezera gradi se Sportsko-rekreativni centar

SRNA
Buško jezero
Buško jezero
Na obali Buškog jezera, u blizini brane, u toku je izgradnja Sportsko-rekreativnog centra, a nosilac projekta koji finansiraju ovdašnji "gastarbajteri" je Sportsko društvo "Buško blato" iz Kazaginca u opštini Tomislavgrad.

Prema informaciji iz ovog društva, u toku je uređenje kajak-kanu staze i izgradnja ostalih objekata, među kojima i onog koji će imati restoran sa 120 mjesta i smještajne kapacitete od 20-tak kreveta.

   Na dijelu obale uređuje se plaža i plato za nesmetan pristup jezeru za potrebe tradicionalne međunarodne regate, teniski teren, igralište za mali fudbal i objekat za kampere, a u realizaciju kompletnog projekta koji će zaposliti desetak radnika biće uloženo oko dva miliona evra.

   Zemljište za izgradnju Sportsko-rekreativnog centra na obali Buškog jezera na korištenje investitorima dodijelila je opština Tomislavgrad, Javno preduzeće "Hrvatska elektroprivreda Herceg-Bosne" dalo je saglasnost za korištenje jezera, a zvanično otvaranje predviđeno je krajem jula, prije početka međunarodne regate