BiH
0

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko pola sata

FENA
Prema prikupljenim podacima, saobraćaj se danas na većini putnih pravaca u BiH odvija bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

U zapadnoj Bosni, zbog kiše, kolovozi su mokri, dok se u ostalim krajevima vozi po suhim kolovozima. Frekvencija saobraćaja je pojačana, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi na kolovozu i gdje je izmjenjen režim odvijanja saobraćaja.

Do daljnjeg je, zbog rekonstrukcije tunela, obustavljen saobraćaj na dionici M-16 Jajce-Crna Rijeka. Saobraćaj je preusmjeren na putni pravac Jajce-Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko pola sata. Slična zadržavanja su i na GP Bosanska Gradiška, ali na ulazu u BIH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 15-ak minuta.

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h, saopćeno je iz BIHAMK-a.