Obilježava se prvi put
2

Na Danima policije KS takmičenja, vježbe, okrugli sto, sajam...

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Od 26. do 29. augusta, nizom aktivnosti, prvi put će biti obilježen Dan policije Kantona Sarajevo - 29. august.

Jasmin Idrizović, načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a KS kazao je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu da će centralna manifestacija obilježavanja Dana policije KS-a biti održana 29. augusta u olimpijskom kompleksu "Zetra", s početkom u 10 sati, ali da joj prethode mnoge aktivnosti, kao i sportska takmičenja.

Osim postrojavanja jedinica, na centralnoj svečanosti će biti dodijeljenje zahvalnice, priznanja i druge nagrade pojedincima koji su dali svoj doprinos radu MUP-a KS od njegovog formiranja, odnosno od 1997. godine do danas, a planiran je i sajam policijske specijalističke opreme.

Na dan otvaranja manifestacije, 26. augusta, prema Idrizovićevim riječima, bit će organizirana atletska utrka od zgrade Elektroprivrede BiH do BBI centra, u kojoj mogu učestvovavati i građani.

Također, ispred ovog centra bit će upriličena vježba Jedinice za specijalističku podršku MUP-a KS, a na istoj lokaciji predviđeno je i postavljanje info-pultova, kao i mini poligona za djecu.

Istog dana, bit će posjećeno i devet mezarja i groblja u KS-u na kojima počivaju poginuli i preminuli pripadnici policije.

Komandir Jedinice za specijalističku podršku MUP-a KS Muhamed Hasanović naglasio je da će tokom manifestacije biti održano takmičenje specijalnih timova i jedinica za podršku te da se na poziv odazvalo više policijskih agencija (SIPA, FUP, MUP-ovi Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona i Vojna policija OSBiH).

Vježbe će trajati od 26. do 28. augusta, a riječ je o četiri vježbe i bit će održane na strelištu Suhodol i u kasarni u Pazariću.

Također, je istaknuto da će u sklopu manifestacije, 28. augusta, biti održan okrugli sto o temi "Policija i mediji", a govorit će se o javnosti rada policije, medijskom pozicioniranju policije u KS-u i naučnim aspekltima odnosa policije i medija.

Također planirani su i turnir u malom fudbalu i šahu i oni će biti održani u olimpijskom kompleksu Zetra, a neke aktivnosti su najavljene već za sutra.