Tehnički poslovi
1.2k

Muzur: Zaposlili smo sina jednog od izvršnih direktora, dijete je 10 godina čekalo na posao

Piše: Er. M.
Azra Muzur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Azra Muzur (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sin jednog od izvršnih direktora u KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo zaposlen je u ovom javnom preduzeću, potvrdila je direktorica Azra Muzur.

Ona je kazala da je nakon preuzimanja dužnosti pronašla molbu za zaposlenje staru deset godina, koju je predao sin jednog od trenutnih izvršnih direktora u ViK-u.

Kako kaže, sama je odlučila da ga zaposli na tehničku poziciju iako je izvršni direktor od nje tražio da to ne radi. Muzur je istakla da je to dijete deset godina čekalo da bude zaposleno te da ga je trebala zaposliti bivša uprava ViK-a.

Ona je rekla da je u proteklom periodu zaposlen veliki broj osoba koje nisu tehničke struke kao što je sin izvršnog direktora ViK-a.

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Edin Forto pitao je Muzur na današnjoj sjednici kantonalnog organa zakonodavne vlasti gdje su sada zaposleni članovi bivše uprave ViK-a.

Muzur je odgovorila kako su svi članovi bivše uprave ViK-a, osim direktora, i dalje zaposleni u ViK-u te da su raspoređeni na radna mjesta u skladu sa stručnom spremom.

Ona je kazala kako je bivši direktor Nezir Hadžić podnio zahtjev za jednostrani prekid ugovora o radu te da je angažovao advokata zbog nezadovoljstva pozicijom u ViK-u.

Direktorica ViK-a pojasnila je da je ViK uspio popraviti čak 900 kvarova, što je u konačnici rezultiralo time da više nema redukcija u Sarajevu.