Izdvaja se 50.700 KM
65

Muzički stvaraoci Nedžad Salković i Asim Horozić u Tuzli dobijaju muzejske sobe

A. K.
Horozić i Salković (Foto: Klix.ba)
Horozić i Salković (Foto: Klix.ba)
Pred vijećnicima Gradskog vijeća Tuzle uskoro će se naći rebalans budžeta za ovu godinu, a kroz njega, između ostalog će novčana sredstva biti izdvojena za formiranje dvije muzejske sobe muzičkim stvaraocima Nedžadu Salkoviću i Asimu Horiziću.

Tokom sjednice kolegija gradonačelnika Tuzle predstavljen je rebalans budžeta za ovu godinu, kojim su prihodi uvećani za 4.580.415,03 KM. Između ostalog novac će najviše biti usmjeren u komunalnu infrastrukturu, no određeni iznos je izdvojen i u oblasti kulture i umjetnosti.

"Kroz kapitalni grant će se raditi na uređenju i rekonstrukciji Muzeja književnosti, gdje je planirano uređenje dodatne dvije sobe za naše zaslužne građane, a to su Nedžad Salković i Asim Horozić. Oni su zaslužili da imaju svoj dio i obezbijedili smo sredstva u iznosu od 50.700 KM, kako bismo uradili u ovaj dio posla", kazao je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Rebalansom je predviđeno da lokalnom sportskom savezu bude dodatno isplaćeno 32.400 KM, a novac će biti usmjeren u trenažne procese sportskih klubova.

"Uveli smo i humanu liniju koju dosad nismo imali te 10.000 KM izdvajamo za operativni rad roditeljske kuće koja se gradi u kompleksu Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla. Učestvovali smo u dosadašnjoj izgradnji, a sada pružamo dodatnu potporu kako bi roditelji koji dovedu svoju djecu koja boluju od najtežih oboljenja mogli da budu uz njih", naveo je Lugavić.

O rebalansu budžeta vijećnici Gradskog vijeća Tuzle će se izjašnjavati tokom iduće sjednice, kada će se podrobnije govoriti o ostalim izdvajanjima javnog novca.