Međunarodne potjernice
0

MUP RS traga za 131 kriminalcem

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske intenzivno traga za 131 licem za kojim su proteklih godina raspisane međunarodne potjernice na zahtjev sudova i zatvora u RS-u.

Od ovog broja 89 bjegunaca su osumnjičeni ili optuženi koji su izmakli hapšenju ili pobjegli prije objave presuda za teška krivična djela, a 42 su bjegunci iz zatvora u RS, pišu "Nezavisne novine".

Na vrhu liste bjegunaca je Slobodan Šolaja (50), rođen u Bihaću, živio u Banjaluci, osumnjičen za ilegalnu trgovinu 164 kilograma kokaina.

U grupi od još 11 narko-dilera za kojima se traga izdvaja se i ime Slađana Lonce (37) iz Sarajeva, alijas Dejana Markovića, koji je uhapšen 2008. godine u akciji "Lasica" zajedno sa još 21 osobom kada su zaplijenjeni narkotici ulične vrijednosti veće od milion maraka.

MUP RS traga i za 16 ubica, 40 razbojnika i kradljivaca, trojicom osumnjičenih za nedozvoljenu proizvodnju oružja i eksploziva, jednim bjeguncem koji se tereti za silovanje, a među bjeguncima su i lica osumnjičena za iznude, za primanja mita, falsifikovanje isprava i za izazivanje opšte opasnosti.