Tužilaštvo HNK
64

Mostarcu koji je nasrnuo nožem na suprugu pred maloljetnom djecom određen pritvor

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, od danas je određen jednomjesečni pritvor Edisu S. (28), nastanjenom u Mostaru, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilja u porodici.

Osumnjičenom Edisu S. se stavlja na teret da je dana 01.11.2023. godine, oko 8:00 sati u Mostaru, u mjestu Vrapčići, u iznajmljenoj sobi, u objektu u vlasništvu E. Š., u kojem je boravio sa suprugom i dvoje malodobne djece, počinio krivično djelo nasilja u porodici.

Kako navode iz Tužilaštva HNK on se sumnjiči da je, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa suprugom S. S., na način da joj se obratio povišenim tonom, govoreći joj "sve ću vas pobiti i ići u zatvor", u jednom trenutku nasrnuo na oštećenu, držeći nož u desnoj ruci, pa je zamahujući nožem prema vratu oštećene pokušao ju četiri ili pet puta nožem ubosti u vrat.

Oštećena je, braneći se od napada, pokušala spriječiti ubode u vrat i tom prilikom zadobila posjekotine na desnoj ruci i vratu, uslijed čega su joj nanesene lake tjelesne povrede.

"Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Edisu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, za koja se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna. To je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom", naveli su iz Tužilaštva HNK.

Kantonalno tužilaštvo HNK ističe da u saradnji sa MUP-om HNK i PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.