Tuga i bol
313

Mostarci zapalili svijeće za tragično preminule u Posušju i Hrvatskoj

G. Š.
Građani Mostara odali počast tragično stradalim tinejdžerima (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Mostarci i Mostarke svih generacija večeras su se okupili na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače kako bi upalili svijeće za tragično preminule djevojke i mladiće s područja Posušja i za žrtve razornog potresa u susjednoj Hrvatskoj.

Na ovaj način su okupljeni građani i građanke Mostara odali počast nesretno prekinutoj mladosti u tragičnoj novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovu kod Posušja, ali i žrtvama razornog potresa koji je prije četiri dana pogodio područje Petrinje, Siska i Gline.

"Prošla godina je bila teška svima, a početak ove godine je tragičan“, kaže jedna Mostarka koja je došla zapaliti svijeću i odati počast nevinim žrtvama.

Svijeće za tragično preminule večeras se pale i u drugim gradovima uz odavanje počasti nevinim žrtvama, s molitvom na usnama da se tako nešto više nikada nikome ne dogodi.

Posljednji ispraćaj dvoje preminulih održat će se u nedjelju 3. janura u Posušju, dok će dan kasnije sahrana njihovih šest prijatelja biti održana u Rakitnu kod Posušja.

Odlukom Vijeća ministara zbog tragične smrti danas je u BiH Dan žalosti, a Vlade Zapadnohercegovačkog kantona proglasila je trodnevnu žalost 2., 3. i 4. januara.