BiH
0

Mostar: Dogovoren početak izrade studije o rješavanju mirujućeg prometa

FENA
Gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić danas je u mostarskoj Gradskoj upravi održao sastanak s direktorom "Zagrebparkinga" Matom Kraljevićem na kojem je dogovoren početak radova na izradi studije o rješavanju pitanja mirujućeg prometa grada Mostara.

Bešlić je istakao kako je do ove saradnje došlo na temelju dogovora gradonačelnika grada Mostara i grada Zagreba te da je jedan od dogovorenih projekata pomoć Zagreba Mostaru da riješi pitanje mirujućeg prometa.

Direktor "Zagrebparkinga" istaknuo je da je grad Zagreb napravio jednu revoluciju u tom području te kazao kako se nada da će i Mostar uskoro riješiti ovaj problem.

"Mi ćemo napraviti inventuru što se sve događa u centralnoj jezgri grada Mostara i šire i kakva je zakonska regulativa te predložiti jedno sustavno rješavanje problema parkiranje motornih vozila.
Ne želimo napraviti studiju i uvesti način naplate parkiranja, a da od toga nema nikakve koristi", kazao je Kraljević.

On je istaknuo kako je cilj naplate da se iz sredstava koja se ubiru ulaže u izgradnju novih parkirališnih mjesta ili garaža, dodavši da će se prilikom rješavanja ovog problema, kao i svugdje u svijetu, voditi računa o domicilnom stanovništvu, odnosno o svima onima koji stanuju u zoni naplate.