BiH
10

Mladen Ivanić prisustvovao vojnoj paradi na Crvenom trgu

Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić je, zajedno sa brojnim visokim zvaničnicima iz cijelog svijeta, uključujući šefove država i vlada, prisustvovao vojnoj paradi na Crvenom trgu, kojom se obilježava 70. godišnjica pobjede nad fašizmom.

Nakon centralne ceremonije na Crvenom trgu, predsjedavajući Ivanić je položio cvijeće na Grob neznanog vojnika zajedno sa ostalim visokim zvaničnicima. Tokom posjete Moskvi, prisustvovao je i svečanom prijemu u Kremlju koji je priredio predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Ivanić se susreo sa brojnim visokim svjetskim zvaničnicima, uključujući generalnog sekretara UN-a Ban Ki-moona, predsjednika Makedonije Gjorga Ivanova, premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva, generalnu sekretarku UNESCO-a Irinu Bokovu, kao i premijera Indije Narendru Modija.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić bio je gost na svečanoj večeri koju je u čast visokih zvaničnika priredio predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin i prisustvovao prazničnom koncertu.