BiH
66

Mladen Ivanić na prijemu povodom Božića pozvao na ljubav i razumijevanje

FENA
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić večeras je u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu organizirao prijem povodom Božića.

Ivanić je obraćajući se prisutnim zvanicama kazao da je Božić praznik "kada slavimo rođenje Bogočovjeka Isusa Hrista, ali Božić je i dan kada se šalje jedna univerzalna poruka zajednička svim religijama da kroz lični i zajednički preobražaj krenemo na putu ka dobru i boljem".

"Možda kod nas nije uobičajeno da jedan političar poziva na ljubav, razumijevanje, ali upravo razlog zbog kojeg smo se sastali danas mi to dozvoljava. Pokušajmo malo više voljeti i razumjeti jedni druge, više nego ranije saosjećati jedni sa drugima", kazao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, poplave koje su nas zadesile prošle godine su pokazale da su "naši građani spremniji razumjeti i saosjećati sa drugima, nego što smo to možda mi političari spremni".

"Svim građanima želim poručiti sljedeće, volite i čuvajte svoje porodice, svoje bližnje, svoje prijatelje i poznanike jer tek kroz drugoga mi bivamo ono što jesmo. Svim pravoslavnim hrišćanima od srca i sa radošću čestitam Božić drevnim hrišćanskim pozdravom Mir Božiji, Hristos se rodi", kazao je Ivanić.

Prijemu povodom Božića prisustvuju predstavnici političkoj, javnog, vjerskog, kulturnog života, te diplomatskog kora i međunarodnih organizacija u BiH.