Traže ponavljanje izbora
147

Mještani Čelića večeras ponovo na ulicama

Piše: E. G.
Sa jedne od protesnih šetnji (Foto: Arhiv)
Sa jedne od protesnih šetnji (Foto: Arhiv)
Mještani Čelića će večeras ponovo izaći na ulice i održati protesni skup, kao i prethodnih dana, kada su tražili da se u toj općini ponovo provedu izbori zbog sumnje da je kandidat za načelnika iz SDA pobijedio kupujući glasove na izborima.

Na večerašnjem skupu bi se trebao obratiti nezavisni kandidat za načelnika Muhamed Šadić.

"On bi trebao upoznati građane s tim šta se dešavalo. Pojasnit će i prenijeti građanima ono što su mu rekli u Centralnoj izbornoj komisiji. Šadiću je u CIK-u rečeno da je još rano za poništavanje i ponavljanje izbora, ali ono što mi nezvanično znamo je dovoljno da se izbori ponište", rekao je za Klix.ba Nermin Vejzović, član predsjedništva Općinskog odbora Narodne stranke Radom za boljitak u Čeliću.

Kako nam je Vejzović rekao na skupu će se građanima obratiti i predstavnici nekih drugih političkih stranaka i organizacija. Građani Čelića, njih više od 2.000, su već dva puta održali protesne šetnje, tražeći ponovno provođenje izbora u ovoj općini, jer je navodno SDA kupovala glasove. Kako su ranije isticali, oni su uvjereni da je načelničko mjesto trebalo pripasti nezavisnom kandidatu Šadiću.