BiH
10

Mirsadu Delimustafiću produžen pritvor, na osnovu istih dokaza njegov brat Alija pušten na slobodu

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu produžio je, prema zahtjevu Tužilaštva KS, za još dva mjeseca pritvor Mirsadu Delimustafiću koji se sam predao Federalnoj upravi policije, te Zoranu Lončaru i Izetu Musiću koji su uhapšeni u okviru akcije Pravda.

Mirsad je brat Alije Delimustafića kojeg se s ostalim tada privedenim osobama sumnjiči za nezakonitu prodaju i knjiženje nekretnina na području KS, a u okviru organizirane kriminalne grupe.

"Pritvor je produžen Delimustafiću, Lončaru i Musiću zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnih djela", rekla je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Zanimljivo je da su na temelju istih dokaza ranije pušteni na slobodu Alija Delimustafić, Lejla Cerić, Jusuf Škrijelj i Suada Hadžić te im nisu određene ni mjere zabrane.

Podsjetimo, na području BiH 11. novembra je uhapšeno 19 osoba koje se sumnjiči za krivično djelo organiziranog kriminala, u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja, povrede zakona sudije, pranja novca i prevara i na taj način oštetili građane BiH i pravne osobe s kojima su sarađivali. Akciju kodnog naziva Pravda provela je Federalna uprava policije (FUP) u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS), Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) i USKOK-om u Hrvatskoj.