BiH
1

Mirna šetnja za Mahira u subotu i u Goraždu

Piše: E. A.
Vijeće roditelja goraždanske Osnovne škole Fahrudin Fahro Baščelija pozvalo je građane Goražda, apelujući na roditelje i nastavnike te vršnjake tragično preminulog dječaka Mahira Rakovca, da se u subotu u 13 sati priključe mirnoj šetnji za Mahira u Goraždu.

Mirna šetnja za Mahira organizuje se četrdeset dana nakon njegove smrti, a krenuće u 13 sati ispred Trga branilaca grada prema Gradskoj dvorani do zgrade Centra za kulturu u ovom gradu.

"Cilj šetnje je sjećanje na Mahira i sve druge žrtve vršnjačkog nasilja. Cilj je također pokazati nadležnima da ne odustajemo u našoj potrazi za istinom, kao i da ćemo istrajati u borbi da krivci, ko god da su oni, na pravi način odgovaraju za ono što su učinili ili propustili učiniti, kako se nikad više ne bi desilo da ovakva nedjela prođu neprimijećeno i nekažnjeno. Uprkos svemu što je proživljavao, Mahir je živio i otišao tiho i dostojanstveno. Molimo sve učesnike da uz svu svoju bol zbog nepravde dozvole da i šetnja koju posvećujemo njemu bude dostojanstvena - bez buke, uzvika, zviždaljki, transparenata, ili bilo kakvog narušavanja reda i mira", poručuju iz Vijeća roditelja ove škole.

Izražena je nada da će se građani pridružiti u što većem broju.

"Uz minutu šutnje, Fatihu, molitvu, ili na bilo koji drugi miran i dostojanstven način, sjetiti se ne samo Mahira, nego i svih nevinih žrtava nepravde i zatvaranja očiju pred zlom", poručeno je iz Goražda.