BiH
6

Ministar MUP-a RS naredio angažiranje specijalaca i ronilačkog tima

FENA
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Radislav Jovičić trebalo bi danas da se "probije“ do Doboja, u kojem je stanje alarmatno usljed poplava i u kojem je voda prodrla i u gradsko jezgro.

Glasnogovornica MUPRS-a Mirna Šoja je potvrdila Agenciji Fena da je Jovičić trebalo da se na licu mjesta upozna o situaciji i ljudskim kapacitetima u tom gradu ugroženom velikim poplavama.

Ona je rekla da je Jovičić izdao i naredbu da se osim svih raspoloživih snaga Civilne zaštite, angažiraju i pripadnici specijalne policije MUPRS-a i Ronilačkog kluba „Buk“ na ovom ugroženom terenu, kao i na području Šamca.

Grad Doboj je usljed poplava potpuno ugrožen. Nasipi su popustili i voda je ušla na gradsko područje, u kojem je već proglašeno stanje neposredne opasnosti.

Vodostaj rijeke Bosne je porastao više od pet metara u prethodna 24 sata i prema osmatranju od 8.00 sati iznosi 660 cm što je najveći vodostaj ikad zabilježen na hidrološkoj stanici Doboj.

Svi putni pravci, magistralni i regionalni, koji vode u Doboj i iz Doboja su u prekidu tako da je ovaj grad u totalnoj blokadi.