Rješenje za poskupljenja
478

VIDEO / Ministar Bahilj poručio: "Štedite, nemojte jest'!"

Piše: A. Panjeta
Bahilj: "Štedite, nemojte jest'"
Bahilj: "Štedite, nemojte jest'"
Kada pomislite da bahatosti političara, u jednoj od najtežih kriza u kojoj se BiH nakon rata nalazi, nema kraja, oni vas iznenade. Tako je ministar trgovine FBiH Milorad Bahilj, nakon sastanka sa generalnim direktorom BH Gasa Adnanom Kresom, na pitanje novinara kako preživjeti poskupljenje, uz ciničan smijeh kratko odgovorio: "Štedite, nemojte jest'!"

Sastanak je upriličen povodom zahtjeva BH Gasa Vladi Federacije Bosne i Hercegovine za povećanje cijene plina od 20,12 posto, o kojem bi Vlada FBiH trebala odlučivati na nekoj od sljedećih sjednica. Kakav će biti stav ministra trgovine kojem na zvaničnom profilu na siteu Vlade FBiH uz ime stoji i nadimak Baja, jasno je iz snimka koji smo dobili od kolega sa Face TV-a.

"Građani Sarajeva plaćaju najmanju cijenu grijanja, odnosno cijenu za Toplane i to oko 1,18 KM po kvadratnom metru. Ti građani kojima je nemoguće isključiti dotok toplotne energije su i najveći dužnici i taj dug iznosi 72 miliona KM prema Sarajevogasu, koji BH Gasu duguje 38 miliona KM", pojasnio je ministar, za sve okrivljujući one kojima je izjavom, koju imate priliku čuti na snimku, poručio da mogu platiti račune, samo trebaju prestati jesti...

Kada pogledamo ovakve izjave, jasno nam je zbog čega popularni "Nadrealisti" u današnje vrijeme ne prave emisije - u političarima imaju preveliku konkurenciju, jer ono što nam je nekada bio skeč danas imamo u praksi: